Har du allergi?

Dansk Kennel Klub for hundeejere 
DKK-Uddannet opdrætter

Allergi

Bomuldshund med hvalpe

Har man allergi og brændende ønsker sig en hund, kunne en Coton de Tuléar måske komme på tale.

Det er nemlig en af de mest allergivenlige hunde der findes. Der findes dog andre lige så allergivenlige hunde som bl.a. Bichon Havaneser, Bichon Fricé, Malthser, puddelhunden og Briard. Disse er alle racer der er i familie med Cotonen. De har tilfælles, at de ikke fælder, ingen underuld har og danner næsten ingen skæl. Det er nemlig hundeskæl, man som allergiker har svært ved at tåle.

I stedet for underuld har cotonen et fedtlag også kaldet lanolin, der er med til at beskytte huden og pelsen mod vind og vejr. Og er i øvrigt med til at holde pelsen ren.

Desværre er det dog ikke alle med allergi, der kan tåle disse hunde. Vi har hørt om familier, hvor det ikke gik og deres elskede lille hundhvalp måtte sendes tilbage til kennelen. Hvorefter de måtte finde den et nyt hjem.

Derfor råder jeg alle familie med allergi problemer, at de grundigt skal undersøge om der kommer reaktioner ved tæt kontakt med cotonen af flere gange, inden de bestiller en lille hvalp.

Hvorfor lige en Coton?

Da vores børn var små, købte vi en lille langhåret gravhund. Desværre begyndte vores søn Anders allerede året efter, at vise tegn på allergi overfor hunden. Efter yderlige et år blev vi nødt til at skille os af med den, da Anders nu havde store astma og allergiproblemer. Som erstatning for gravhunden fik vi nu et par søde kaniner, der boede ud i haven.

Dette var der heldigvis ingen problemer med. Det var dog aldrig det samme som en rigtig lille, trofast og legesyg hund. For snart mange år siden hørte vi så pludselig om en hunderace, der skulle være “allergivenlig” og tilmed fantastisk sød nemlig en “Coton De Tulear”. På dette tidspunkt, var denne race totalt ukendt, ingen havde hørt om den før, og der var kun ganske få cotoner i Danmark.

Vi gik nu i gang med, et kæmpe detektivarbejde omkring cotoner. Vi talte med læger om hundeallergi, vi besøgte opdrættere, og gjorde i det hele taget alt for at undersøge, om der var allergisk reaktion fra Anders overfor disse hunde. Til sidst begyndte vi at invitere coton ejere hjem til os med deres hunde, for nu virkelig at teste Anders’ reaktion. På INTET tidspunkt så vi så meget som skyggen af allergisk reaktion.

Hele familien var nu faldet pladask for denne sjove og charmerende lille hunderace. Vi tog beslutningen og bestilte så en tævehvalp fra en DKK-Kennel. Efter en lang vente tid kunne vi så endelig hente vores lille guldklump “Mille”. Vores 3 unger glædede sig mere end til juleaften. Vi forældre havde dog lidt blandede følelser, da vi frygtede for allergiske reaktioner hos Anders nu, hvor han blev udsat for hunden døgnet rundt

Vi behøvede dog ikke at have frygtet noget, for der kom heldigvis aldrig nogen reaktion.
Desværre blev vores lille Mille pludselig meget syg, og i løbet af 2 dage fik hun så stærke smerter, at hun måtte aflives kun 3 år og 10 måneder gammel. Det var en sorgens dag d. 19 marts 2007. Det var et stort tab for vores familie, og vi vil altid savne vores dejlige Mille som var skyld i, at vi i dag har en kennel, denne hjemmeside, skrevet 2 bøger om racen og webshoppen Cotonshoppen.

Kennel Dyssehøj

Aarhus,  Email: christina@ohm-it.dk