Om Cotoner

Dansk Kennel Klub for hundeejere 
DKK-Uddannet opdrætter

Lidt historie om Cotonen

Den første Coton de Tulear, eller bomuldshunden som den også kaldes, kom første gang 


officielt til Danmark i 1989. Racen stammer fra Madagaskar og er opkaldt efter byen Tulear 


og har været kendt siden 1500- tallet. Herunder ses en af de første cotoner, og som man kan 


se, er der sket utrolig meget med dens udvikling.

Coton de tulear i gamle dage


Man regner med, at racen er opstået som en blanding med bl.a. 


Bichon og Malteser ombord på handelsskibe i Det indiske hav i 1500-tallet. Coton’en er også blevet kaldt “Krokodillehunden” da man tidligere brugte dem til at advare om netop krokodiller.Læs evt. mere om cotonens historie i bogen: Bogen om Coton de Tuleár, som kan købes på Cotonshoppen.


Info om racen kan ses på Animal Planet


Se en af vores egne videoer på Youtube

Billede af coton de tulear hvalp

Cotonen som familiehund

En Coton De Tulear er alle tiders familiehund. Den er meget lærenem og intelligent og bruges derfor også af flere cirkusartister rundt omkring i verden. Cotonen er en lille selskabshund med lang, hvid, bomuldsagtig pels. Det er en meget kærlig, og legesyg lille hund der er meget trofast og let at opdrage.

Coton’er er en meget børnevenlig hund, hvis børnene også er hundevenlige. Den er altid med på leg og boldspil. Hvis der ikke er nogen at lege med, leger den gerne med sig selv, og kan få lang tid til at gå med en bold eller et tyggeben som den kaster rundt med. Dette er meget underholdende at følge med i.

En Coton bliver hurtig gode venner med alle familiens medlemmer og husets andre kæledyr. Spørgsmålet er så, om de dyr der allerede er i familien, tager godt imod den lille Coton-hvalp.

En Coton tager gerne med på lange spadsereture, dog ikke før den er færdigudviklet. Cotonracen er en meget sund og stærk hunderace under streng kontrol af Dansk Kennelklub for at sikre mod indavl og arvelige sygdomme. Seriøse opdrætterer DNA-tester derfor deres avlshunde for de sygdomme det er muligt, for at bevarer cotonens gode helbred. Vi bestræber os selvfølgelig på, at avle sunde og stærke hvalpe.

Klik her for at se: Standarden for Cotoner

Kennel Dyssehøj

Aarhus,  Email: christina@ohm-it.dk