Om os

Kennel Dyssehøj

Vi er medlem af Dansk Kennelklub

Opdateret: 12.11.2017

 

Vores kennel og os.

 

Kennel Dyssehøj har haft de små søde bomuldshunde siden 2003. De små bomuldstotter bor sammen med vores familie som består af Maja på 14 år, Nanna på 19år mor Christina og far Ole. Vi bor i Gl. Brabrand i et stort gammelt hus med en dejlig lukket have. Vi er begge selvstændige, og er derfor meget hjemme hos hundene. De elsker lige som os andre når storebror Anders på 21 år kommer hjem og besøger os.

Christina har siden efteråret 2007 drevet netbutikken www.cotonshoppen.dk og har udgivet 2 bøger om racen Coton de Tuléar.

Vores kennel er lille, vi ønsker ikke at gøre den til en "storkennel", da vi gerne vil, at vores hunde er en del af familien, og vi ønsker tæt kontakt til hver enkelt hund :-)

Ole og Christina har begge gennemført DKK opdrætterkursus i sep 2009 og Christina har gennemført DKK´s Lovpligtige hundeholderuddannelse i April 2011.

 

Anders på 25 og er netop blevet færdiguddannet ingeniør. Han er desuden tryllekunstner og tager tit ud og optræder til forskellige arrangementer, desuden driver han lærtryl.dk, som er en side hvor man kan lær at trylle. Anders elsker vores hunde og nyder altid at komme hjem til dem. Nanna på 22 år studerer medisin på Århus universitet og arbeder som sekretær hos en privat hudlæge i Århus. Hun er fast fødselshjælper når vi har en hundefødsel i huset. Hun er fantastisk til at bevarer overblikket når de små uldtotter fødes. Hun elsker vores 4 hunde og savner dem nu hun ikke bor hjemme mere. Maja på 18 år går på HF og elsker at være sammen med vores hunde når hun har fri fra skole.

Vores 3 børn er opvokset med vores hunde, og elsker dem HØJT!

 

Vores hus:

Vi bor i et stort gammelt hus fra 1909, men en stor lukket have, hvor hundene elsker at lege.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores hunde:

 

Vores kennel er på ren hobbyplan. Vores hunde er registreret i Dansk Kennel Klub - DKK.

Vi ønsker, at vores hunde er en del af vores familie, og ikke blot "avlsdyr" som det desværre ses mange andre steder.

Vi har KUN hvalpe når vi har tid og overskud til det, da små hvalpe ikke kan passe sig selv, men kræver daglig personlig kontakt og socialicering. Vores tæver skal ikke lide overlast at konstante parringer hver gang de er i løbetid.

Vi regner med at have hvalpe 1 til 2 gange om året.

Vores tæver høre til de mellemste af racen, med deres ca. 5,5 kg.

 

Vores hunde er så vidt muligt med os over alt. Vi lægger stor vægt på at de får et spændende og indholdsrigt hundeliv. Vores hunde er ikke alene hjemme 8-10 timer om dagen, da det er helt uacceptabelt at have hund på denne måde.

Noget af det vores hunde nyder meget, er at komme med på camping, når vejret er til det.

Må afsløre at hundene sover i sengene, hviklet er rigtig hyggeligt.....

Hvem bliver for stor til at sove med en levende bamse??? Ikke os :-)

 

Hvalpe:

 

 

Når vi har Coton de tulear hvalpe til salg: De kære små hvalpe bor hos os de første 8 uger. Efter disse uger er de gamle nok til at flytte hjemmefra. Dette er nemlig den helt rigtige alder for hvalpen at starte sit nye hundeliv hos sin nye familie.

Se hvordan vores hvalpe kommer til verden- hundefødsel:

 http://www.youtube.com/watch?v=33Scib09y_w&feature=channel

 

Når hvalpen er omkring 3-5 uger gammel, inviterer vi de kommende hvalpekøbere hjem for at se de små hvalpe, der bliver sat ca. 1½ time af til hvert besøg. De første 4-5 uger har hvalpene og moderen brug for ro, så de ikke bliver stresset af, at der kommer fremmende på besøg.

Her har (køber og sælger) mulighed for at se hinanden an, og finde ud af, om vi vil fortsætte handlen. Vores kennel lægger meget stor vægt på, at vores små hvalpe havner i de rette familier, hvor der er tid og overskud til at familien udvides med endnu et familiemedlem.

Derfor kan vi til en hver tid afvise en køber, hvis vi fornemmer at denne, ikke er den rette for en af vores hvalpe.

Her er hvalpene 4 uger gamle

 

 

Omkring 6 uger er de så gamle, at jeg så småt begynder at lære dem at stå på bordet og blive børstet.

Ved 6-7 ugers alderen kommer de ud i haven 2-3 gange om dagen. Det er noget de små hvalpe elsker, og de finder hurtigt ud af, at det er rart at tisse her.

Vi tager hvalpene med ud at køre, næsten hver dag, så de bliver "dus" med at køre bil. Det er en stor fordel, når hvalpekøberne henter deres hvalp, da dette som regel sker i bil.

Alt i alt gør vi et stort arbejde for at kunne aflevere nogle sunde og stærke hvalpe.

 

Når hvalpekøberne kommer for at afhente deres lille uldtot på 8 uger, vil dette medfølge:

 

Chipmærket

Fået 2 ormekurer

Fået første vaccination

Fået et sundhedstjek hos vores dyrlæge Knud Stensborg. Sundhedsbog medfølger.

 

En DKK stambog vil ligeledes være klar til hvalpen.

Hvalpefoder + lidt guf medfølger til de første 14 dage.

Hvalpeguide medfølger. Heri kan der læses lidt om, hvordan man passer hvalpen den første tid.

Et tæppe der dufter af mor og søskende.

God kontakt - også når hvalpen er flyttet hjemmefra, da vi gerne vil følge hvalpen i dens nye hjem.

 

De sidste 14 dage vi har hvalpene boende her, får de hver deres eget lille tæppe, som de får med den dag de flytter hjemmefra. Det giver en god tryghed for hvalpen at få det med, når den forlader sin mor og sine søskende.

 

En købsaftale underskrives af begge parter.

Da vi gerne vil tage en rolig afsked med vores hvalpe, skal der gerne være tid til en hyggelig snak om hvalpen over en kop kaffe.

 

Skulle hvalpekøberne få problemer med deres lille hvalp, når de kommer hjem, er de altid velkommen til at ringe og spørge om gode råd.

 

Vi lægger stor vægt på den rette prægning af hvalpene, og de bor i alle 8 uger i vores stue og køkken. De bliver dagligt udsat for almindelige lyde som ringklokken, telefonen og støvsugeren. Mange gange om dagen er de i menneskehænder, og da vi har 3 børn, bliver de lige fra fødslen vant til at børn kæler med dem. ( vi kan slet ikke lade være).

 

Da alle i familien deltager i pasningen af de små hvalpe valgte min mand og jeg at tage på DKK opdrætter kursus. Det var et rigtig spændende og lærerigt kursus, som vi fremover vil få megen glæde af når vi har hvalpe.

 

Utrolig mange spørger om prisniveauet på en cotonhvalp. Pt. svinger priserne på landsplan fra 13.000 til 16.000,-

Det er mange penge for en lille hund, men prisen er sat efter hvilke avlsdyr man bruger. Vores hunde er alle udstillet med gode resultater, sundhedstjekket og vi avler efter DKK anbefalinger. Vores hunde er også DNA testet for de sygdomme, hvor dette er muligt, så vi ved at vi avler sunde og raske hvalpe. Der ligger altså et stort stykke arbejde bag det at få nogle gode avlshunde.

 

 

Coton de tulear bogen:

 

Går du og overvejer, om du skal have en Coton de Tulear, eller er du allerede den lykkelige ejer af en, kan vi anbefale dig, at købe vores NYE bog om Coton'er.

Christina har skrevet den med bla. rådgivning af dyrlæger som Knud Stensborg m.f.

 

Bogen kan bestilles direkte her  www.cotonshoppen.dk