Almen pleje

Kennel Dyssehøj

Vi er medlem af Dansk Kennelklub

Opdateret: 12.11.2017

Almen pleje af cotonen

 

På denne side vil jeg vil kort beskrive lidt om cotonens almen pleje. Herunder pelspleje, redskaber, foder og sidst på siden, lidt om cotonens størrelse og vægt.

 

Pelspleje:

 

En Cotons pels er ca. 10 - 20cm. lang, let bølget og med en struktur som bomuld. Farven er hvid, men ses ofte med brune, sorte eller grå aftegninger. Dette er dog tydeligst på hvalpe, idet disse aftegninger ofte forsvinder helt eller delvist som voksen hund.   

Coton'en skal hverken klippes eller trimmes. Man kan dog godt klippe den, hvilket gør pelsplejen lettere. (men ok, så ligner den ikke en rigtig Coton), men med den rigtige klipning, bliver den virkelig sød og fin. Her et par billeder af en coton før og efter klipning

 

FØR EFTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snavs og jord i pelsen lader sig hurtigt fjerne med en børste eller lidt udredningsspray.

Med de meget milde shampooer der er på markedet i dag, kan man uden problemer vaske sin coton, når den trænger. Jeg vil anbefale en vask hver 4 uge, eller efter behov.

Man kan godt vaske sin coton hver uge, hvis man synes den trænger til det. jeg anbefaler denne økologiske serie fra B&B

 

Fældning:

En coton fælder ikke, da pelsen udelukkende består af dækhår og ingen underuld. Dette gør Coton'en til et godt valg for allergikere da den næsten ikke producerer hundeskæl.

(Det er hundeskæl man ikke kan tåle, når man er allergiker) At den ikke fælder, betyder samtidigt, at du ikke behøver støvsuge hundehår op 5 gange om ugen, hvad der faktisk er temmelig rart. Løse hår fjernes med en børste et par gange om ugen eller oftere, hvad din Coton vil elske dig for. I perioden fra ½ - 1½ år skal man være ekstra omhyggelig med pelsplejen, da det er på dette tidspunkt at Cotonen skifter fra hvalpepels til voksenpels. Pelsen vil i denne periode filter meget, og især bag ørerne og på indersiden af benene vil der hurtigt danne sig filtre. Derfor er det en god ide at børste Cotonen hver eller hver anden dag, så undgår man at få en filtret Coton.

 

Det er en rigtig god ide at vænne din Coton til at blive børstet fra den er helt lille, det vil belønne sig når tiden kommer, hvor pelsen bliver mere krævende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redskaber til at holde pelsen, tænder, øjne, øre og kløerne med:

 

Når man har anskaffet sig en Coton er det vigtigt at man har det rigtige "værktøj" til at holde pelsen.

Cotonshoppen.dk.

 

Klippet / barberet Coton.

Jeg har fået lov at bruge dette billeder, som jeg har modtaget af en af vores hvalpekøbere. De havde så store problemer med pelsen, at lille Molly på 10 måneder måtte en tur til hundefrisør. Der var kommet så mange filtre i pelsen, at der kun var én mulighed, nemlig at barbere hende helt ned som det ses her på billedet.

Det vil tage ca. 1 år, inden pelsen igen har den normale længde.

Mollys pels vil vokse flot ud igen.

 

 

Foder:

Når man har hund er det vigtigt at fodre med et godt fuldfoder. Vi anbefaler Eukanuba, Brit Care, Hills og Royal Canin.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Størrelse og vægt:

 

Tæver

Størrelsen for tæver er ideelt 25 cm målt fra pote til ryg. Den kan/må dog svinge fra 22 til 28 cm.

Vægten må ligge mellem 3,5 og 5 kg. - Men mange cotontæver vejer op til 7 kg.

 

Hanner

Størrelsen er ideelt 28 cm målt fra pote til ryg. Den kan/må dog svinge fra 25 til 32 cm.

Vægten må ligge mellem 4 og 6 kg. - Men mange cotonhanner vejer op til 8 kg.

 

 ----------------------------------------------------------------------------------

 

Lopper i pelsen:

 

Lopper får man af og til får besøg af, når man er en lille hund. De kan let bekæmpes med loppemiddeler, så gå ikke i panik.

Der findes mange måder man kan komme de små lopper til livs. TRYK HER

 

MEN: Hunde som har hvid pels (som Coton de Tulear), kan have mere sart hud end hunde med mørk pels, og derfor er der nogle, der derfor ikke tåle produkter som Bayvantic Vet og Frontline.

En af mine tæver fik en alvorlig allergisk reaktion efter en behandling med Bayvantic Vet. Hun fik kløende udslet (bylder og sår) over hele kroppen og måtte sættes i behandling med antibiotika.

Skal man behandle sin hund med dette eller lignende produkter, giv da en lille dosis første gang for at se, om der kommer reaktion.

 

 

 

Kennel Dyssehøj

Aarhus, Tlf: 22660590, Email: christina@ohm-it.dk